Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ανοιχτή και ονομαστική Επιστολή προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου



ΠΡΟΣ: ΒΑΡΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟ, ΚΑΤΣΟΤΟΥΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΣΤΑΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΟ, ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΟ, ΜΑΡΑΓΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗ ΤΖΩΡΤΖΗ, ΓΡΥΠΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΓΚΟΥΦΑ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΘΕΟΦΙΛΟ ΛΑΖΑΡΟ, ΔΑΔΑΟ ΜΑΡΚΟ, ΣΙΓΑΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΤΕΛΗ, ΜΠΙΖΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΜΑΪΝΑ ΗΛΙΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΑΝΝΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΙΟΥΛΙΑ, ΙΣΣΑΡΗ ΚΩΣΤΑ, ΛΟΤΣΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΗΛΙΑΚΗ ΠΕΤΡΟ, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗ ΠΑΥΛΟ, ΜΑΡΓΑΡΑ ΒΑΣΙΛΗ, ΚΟΥΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΒΙΛΛΑ ΜΑΤΘΑΙΟ, ΚΟΚΙΑΣΜΕΝΟ ΑΝΤΩΝΗ.

Αξιότιμε κύριε /κυρία, 
Κατά πληροφορίες μας, συμμετάσχετε στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο κατά το οποίο θα συζητηθεί η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (Ε.Ο.Ζ.) στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα προταθούν ως υποψήφιες, αρχικά, οι πρωτεύουσες της ΣΥΡΟΥ και της ΡΟΔΟΥ.
Δεδομένου ότι η όποια απόφαση σας θα επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον των παιδιών μας, δημιουργεί την υποχρέωση εκ μέρους σας, σοβαρής αντιμετώπισης του θέματος. Άλλωστε αυτό αποτελεί και υποχρέωσή σας μια και είστε εκλεγμένοι από τον λαό των νησιών μας .
Με την παρούσα επιστολή σας εφιστούμε την προσοχή και σας καλούμε :
  • να αρνηθείτε την περαιτέρω υποβάθμιση της εργασίας στη χώρα μας μέσω των ελάχιστων μισθών που θα δίνονται από τους «επενδυτές» των ΕΟΖ και μέσω των ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων.
  • να αρνηθείτε  την δημιουργία Οικονομικών Ζωνών που θα χρησιμοποιούν το μετανάστη σα σκλάβο.
  • να αντισταθείτε στην αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων με την μορφή αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από το κράτος, για λογαριασμό ιδιωτών.
  • να αντισταθείτε στην αρπαγή της ελληνικής γης και του ελληνικού πλούτου με την μορφή συμβολαίων ενοικίασης 50-ετούς ή 100-ετούς διάρκειας.
  • να αντισταθείτε στην πιθανότητα να δρουν στην ελληνική επικράτεια ιδιωτικές αστυνομίες  ή/και ιδιωτικοί στρατοί.
Κύριοι /ες,  θέλουμε την ανάπτυξη , αλλά να γίνει με σεβασμό στην προσωπικότητα, την υγεία, την περιουσία των κατοίκων και την Ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου. Και όχι με την υποβάθμιση της εργασίας.
Σας καλούμε να πείτε ΟΧΙ στα ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ που ορέγονται τη πατρίδα μας !
Σας καλούμε να πείτε ΟΧΙ στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες !
Η παρούσα ανοιχτή επιστολή θα δημοσιοποιηθεί όπως επίσης και οι απαντήσεις σας.
Προπαντός, όμως, θα δημοσιοποιήσουμε τις επόμενες ενέργειες σας στα τοπικά αλλά και εθνικά ΜΜΕ για ενημέρωση των πολιτών.

 Θήρα, 28/08/2012                                                                                                                      Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ)  Θήρας