Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το ΕΠΑΜ Θήρας ΦΩΝΑΖΕΙ !


          Τα τελευταία μέτρα που θα πάρει η δωσιλογική τρικομματική κυβέρνηση θα δώσουν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια. Ήδη, το 80% των πολιτών έχει καταθέσεις κάτω από 2.000€ (ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών), το 20% των φορολογουμένων αδυνατεί να πληρώσει φόρους (ανακοίνωση Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων) και η αγοραστική δύναμη των νέων κατώτατων μισθών έχει πέσει στα επίπεδα του 1979 (μελέτη ΙΝΕ-ΓΣΕΕ). Είναι και η πρώτη φορά που έχουν πάρει μέτρα προκαταβολικά λόγω της μελλοντικής πιθανής υστέρησης εσόδων!
          Η χώρα έχει χωριστεί και μοιράζεται κομμάτι-κομμάτι με διαδικασίες fast track σε ιδιωτικά αρπαχτικά. Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ- http://www.hradf.com/gr) έχουν ήδη μεταβιβαστεί λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, δημόσια κτίρια, δημόσιες επιχειρήσεις, παραλίες, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΔΑΘ. Η λίστα μεγαλώνει καθημερινά.  Όλα έχουν αποκτηθεί ή κατασκευαστεί με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, όμως οι ντόπιοι τυχοδιώχτες έχουν εντολή να τα ξεπουλήσουν.
Το τραπεζικό σύστημα μοιάζει να είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο αφού τη τετραετία 2008-2012 δόθηκαν στις ελληνικές τράπεζες 218 δις ευρώ (ένα ολόκληρο ΑΕΠ), τα οποία φορτώθηκαν στον Έλληνα φορολογούμενο. Το τελευταίο εξάμηνο μάλιστα ενώ τράπεζες και επενδυτές πήραν 70 δις περίπου, άλλα τόσα έβγαλαν στο εξωτερικό επενδύοντας σε κερδοσκοπικές τοποθετήσεις. Παράλληλα, οι κυβερνώντες με τα σκάνδαλα της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, επιδιώκουν τη συγχώνευση τραπεζών και τη δημιουργία μεγάλων χρηματοπιστωτικών ομίλων  ώστε να είναι ανοιχτό το τραπεζικό σύστημα σε διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους.      
Η κυβέρνηση με επιχειρήσεις «σκούπας», προσπαθεί να μαζέψει όσους λαθρομετανάστες κυκλοφορούν στους δρόμους για να τους χρησιμοποιήσει ως φτηνό εργατικό δυναμικό στις επικείμενες ειδικές οικονομικές ζώνες. Ο νόμος 3907 (Ιαν. 2011, άρθρο 37, παρ. 5) περιέχει τη σχετική νομική κάλυψη. Πολιτικά ναζιστικά μορφώματα, όπως αυτό της Χρυσής Αυγής, νομιμοποιούν τη βία, δρουν παρακρατικά και αποπροσανατολίζουν τη νέα γενιά προετοιμάζοντας το έδαφος για σκοτεινές ημέρες. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο ταξικός ανταγωνισμός, η άγρια καταστολή και οι φασιστικές μεθοδεύσεις αποτελούν εγγύηση ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια δε θα στραφεί αποτελεσματικά ενάντια στο Κράτος και στο Κεφάλαιο.
Δεν είναι επίσης τυχαίο, το άρθρο της Independent στις 24/08/12 κατά το οποίο ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε από την ευρωζώνη να κρατήσουν την Ελλάδα μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές στις 6 Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίες οι μελέτες που έχουν γίνει εδώ και ένα χρόνο και προβλέπουν διπλό νομισματικό σύστημα για τις υπερχρεωμένες χώρες και προτείνουν ως πειραματόζωο την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που αν και θα χρειαστούν 15 δις επιπλέον για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους μέχρι το τέλος του 2012, κανείς δε κάνει κουβέντα για αυτά.
Οι συνθήκες δείχνουν ότι κάτι διαφορετικό ετοιμάζεται για τη χώρα. Η πρόθεση της τρικομματικής κυβέρνησης είναι να τη διασπάσουν σε οικόπεδα και να τη μοιράσουν όσο-όσο σε ξένα και ντόπια συμφέροντα. Η πρόθεση των δανειστών τοκογλύφων είναι να δημιουργήσουν στη χώρα ένα κλίμα εργασιακού μεσαίωνα με ελάχιστους μισθούς και  ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα.
Εμείς ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ σε όλους τους Έλληνες:
Α)           πρέπει να ανακτήσουμε την ΕΘΝΙΚΗ μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Και η αρχή θα γίνει με ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Ένα νόμισμα που θα ελέγχεται από το Ελληνικό κράτος και θα χρησιμοποιείτε για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος και την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης.
Β)           πρέπει να ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. Με τρόπους που μας τους προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο.
Γ)           πρέπει να ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Αρχικά με τη δέσμευση της περιουσίας τους σε όφελος του ελληνικού λαού.
Δ)           πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που έχουν τσακίσει την ελπίδα και το ηθικό ενός περήφανου λαού.
Ε)           πρέπει να ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Με τη συμμετοχή όλων μας.
Και όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ τον αναδυόμενο φασισμό να ριζωθεί στην ελληνική κοινωνία και ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ τον όπου πάει να εμφανιστεί.
Η αρχή θα γίνει στο τόπο εργασίας και κατοικίας του καθενός μας. Ο κόσμος είναι πιο έτοιμος όσο ποτέ. Περιμένει το σύνθημα για να βγει και πάλι στους δρόμους. Δε χρειάζονται «σωσίες», δε χρειάζονται «αρχηγοί». Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Γι αυτό ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ στους Σαντορινιούς να μη προσέλθουν στις τράπεζες για διακανονισμούς των δανείων τους ή για νέα δάνεια. Σε περίπτωση διπλού νομισματικού συστήματος θα κλιθούν να πληρώσουν το υπόλοιπο του δανείου τους σε ευρώ ενώ στην αγορά μπορεί να κυκλοφορεί υποτιμημένο εσωτερικό νόμισμα.
Τους καλούμε να οργανωθούν ΑΜΕΣΑ στους τόπους εργασίας και στις γειτονιές ώστε να δημιουργήσουν ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΑ. Τα ιδιωτικά συμφέροντα λιγουρεύονται τις υποδομές του νησιού (λιμάνι, αεροδρόμιο, αφαλατώσεις, βιολογικοί καθαρισμοί, εργοστάσιο ΔΕΗ, τελεφερίκ) και τον σαντορινιό αμπελώνα. Έχουν ήδη εκδηλωθεί με τη πρόθεση ανέγερσης τεράστιων ξενοδοχειακών μονάδων (all inclusive, εμπορικά καταστήματα) στη περιοχή της Βλυχάδας. Μπορεί να παρουσιαστούν ως επενδύσεις και ως «το φάρμακο» στην ανεργία, αλλά όλα θα είναι πρόσκαιρα και σύντομα θα τσακίσουν τον καταστηματάρχη, τον εστιάτορα, τον ταξιτζή, τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων και θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στη φυσική ομορφιά του νησιού μας. 
Τους καλούμε να συμμετάσχουν ενεργά στη δημόσια υγεία και παιδεία αφού όλα δείχνουν ότι το Κέντρο Υγείας Θήρας θα ιδιωτικοποιηθεί και τα σχολεία θα υπολειτουργήσουν λόγω της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης. Το πρώτο βήμα μπορεί να γίνει με επιτροπές σε κάθε χωριό που θα εξασφαλίσουν, μαζί με τον Δήμο Θήρας, τη λειτουργία του καινούργιου Νοσοκομείου και τη διαχείριση του από τους Σαντορινιούς. Παράλληλα, να βρεθούν κοντά στους δασκάλους και εκπαιδευτικούς του νησιού ώστε με τη σειρά τους να διδάξουν στη νέα γενιά την αλληλεγγύη, την ισότητα, τη δημοκρατία και να της προσφέρουν με ελπίδα και μεράκι τη γνώση.
Καλούμε το Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο και το δημοτικό συμβούλιο να αντισταθούν στην ιδιωτικοποίηση του νησιού μας και ελπίζουμε ότι η πρόταση του κ. Καφούρου στον γερμανό γκαουλάιτερ Φούχτελ να θεωρηθεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η χώρα μας είναι πλούσια και δε χρειαζόμαστε τη ξένη βοήθεια για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Και πόσο μάλλον βοήθεια από τα ιδιωτικά συμφέροντα που θα έρθουν να καταγράψουν το τι θα πρωτοαγοράσουν από το νησί μας.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!
Ο αγώνας μας έχει ήδη ξεκινήσει και είναι απελευθερωτικός.
Δεν είμαστε κόμμα, είμαστε ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Ένωσε και εσύ τη φωνή σου με τη δική μας. 


Θήρα, 19/09/2012 
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας