Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή και Δημόσια Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο του «Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας» του Δήμου Θήρας σχετικά με την επιλογή και μοριοδότηση των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς .


ΠΡΟΣ: Μηνδρινού Κωχ Ειρήνη, Γραβάνη Όλγα, Νομικό Γεώργιο του Αναργ., Δαρζέντα Ανάργυρο, Βενετσάνου Αναστασία, Πέσιου Κωνσταντίνα, Νομικό Γεώργιο του Αντ., Μπουλιέρη - Σιγάλα Λαμπρινή, Γρατσία Ιωάννη, Νομικό Ιωάννη, Κραντίνο Ελευθέριο
ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Θήρας κο Νίκο Ζώρζο
Αξιότιμε κύριε /κυρία, 
σας είχαμε στείλει τη παρακάτω επιστολή στις 23 Οκτωβρίου 2012:
«Διαβάσαμε την απόφασή σας με αριθμό 20/2011 που αναφέρεται στα κριτήρια και στη μοριοδότηση των παιδιών για εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς της Έξω Γωνιάς και της Οίας, αρμοδιότητας του Δήμου Θήρας. Με βάση την απόφαση αυτή, σας ρωτάμε:
Α)           Με ποια λογική απορρίπτονται οι αγρότες, που ενώ είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, έχουν χαμηλό εισόδημα; Η απόφασή σας αναφέρει ότι για τους αγρότες απαιτείται εισόδημα τουλάχιστον 9.750€, αλλιώς δε γίνονται δεκτά τα παιδιά τους.
Β)           Με ποια λογική θεωρείται «κοινωνικό κριτήριο» το είδος της απασχόλησης του γονέα; Στην απόφασή σας γίνεται σαφή διάκριση μεταξύ των ιδιωτικών, δημοσίων, εποχικών υπαλλήλων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με την απόφασή σας τα παιδιά δύο ιδιωτικών υπαλλήλων παίρνουν 15 μόρια ενώ τα παιδιά δύο ελεύθερων επαγγελματιών παίρνουν 5 μόρια. 
Οι απαντήσεις σας θα δημοσιοποιηθούν στους Θηραίους πολίτες.»
            Σε τελευταία επικοινωνία που είχαμε με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Θήρας, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι στο μεν πρώτο ζήτημα θα υπάρξει μείωση του κατώτατου εισοδήματος που απαιτείται για τους αγρότες στα επίπεδα των 150 ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη και ότι στο δε δεύτερο ζήτημα θα υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων.
            Οφείλουμε, επομένως, να ενημερώσουμε τους Σαντορινιούς για τη προσπάθειά σας να διορθωθούν οι αδικίες. Σας καλούμε, παράλληλα, να δημοσιοποιήσετε την απόφασή σας μόλις τη λάβετε.
Η θέση του ΕΠΑΜ Θήρας είναι ότι όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουν για να έχουν τη δυνατότητα να πάνε τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Η μουσική, η ζωγραφική, το θέατρο, το παιχνίδι, η επικοινωνία, η συνεργασία, η φροντίδα, η δημιουργικότητα, η φαντασία είναι στοιχεία καθημερινά σε ένα παιδικό σταθμό.
Βάλτε, λοιπόν, τη δική σας σφραγίδα και δώστε μέλλον σε τούτο το τόπο, εξασφαλίζοντας, αρχικά,  ότι όλα τα παιδιά των φορολογούμενων πολιτών της Σαντορίνης να ξεκινούν τα βασικά πρώτα βήματα της κοινωνικοποίησής τους από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θήρας.
    Θήρα, 29/10/2012
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας