Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Θήρας για την επικείμενη αυριανή ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων




Συμπολίτη/ Συμπολίτισσα,
σε ενημερώνουμε ότι από πάνω σου πετάνε ήδη τα ιδιωτικά αρπαχτικά που θέλουν να σου πάρουν το σπίτι, το χωράφι, τη δουλειά σου, το μέλλον των παιδιών σου. Θέλουν να σε κάνουν μετανάστη στο τόπο σου και γι αυτό σου έχουν τσακίσει την Αξιοπρέπεια και το Ηθικό. Έχουν βρει και εγχώριες δυνάμεις που τους υποδεικνύουν το τι πρέπει να πρωτοαγοράσουν.
Σε ενημερώνουμε, επίσης, ότι οι εταιρείες που σοβαρά θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας έχουν ήδη φύγει ή ετοιμάζονται να φύγουν. Και αυτό γιατί καμιά σοβαρή εταιρεία δε μπορεί να κάνει προγραμματισμό τριετίας στην Ελλάδα όταν όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα έχει πτωχεύσει εδώ και έξι(6) μήνες. Αυτοί που έρχονται ή αυτοί που μένουν είναι τυχοδιώχτες που θέλουν να αρπάξουν το πλούτο και να κερδοσκοπήσουν δίχως να νοιάζονται για το τι ερείπια θα  αφήσουν πίσω τους.
Σε ενημερώνουμε, λοιπόν ότι ο Δήμαρχός σου κος Νίκος Ζώρζος πουλάει την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων του νησιού. Εμείς τον καλέσαμε να πάρει θέση και να ταχθεί είτε με το λαό είτε με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Προτείναμε, μάλιστα και λύση όπου θα έλυνε τα εμπόδια του Δήμου σχετικά με τη πρόσληψη προσωπικού. Δεν μας απάντησε. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο, αγωνιώντας για το μέλλον του τόπου και προσπαθώντας να προστατεύσουν ΕΣΕΝΑ Συμπολίτη/Συμπολίτισσα, είχαν προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, στάση εργασίας ώστε να μην αξιολογηθούν οι προσφορές και να κερδίσουν χρόνο. Ο Δήμαρχός σου, όμως, τι έκανε; Με απόφασή, μόλις εχθές 29/10/2012, άλλαξε τον τόπο και την επιτροπή που θα διεξάγει το διαγωνισμό ώστε να μη μπορεί αυτός να πάρει παράταση.
Να ξέρεις, λοιπόν, ότι αύριο Τετάρτη 31/10/2012 αν τελικά διεξαχθεί ο διαγωνισμός, οι προσφορές των ιδιωτών αρπακτικών θα αξιολογηθούν από τους:
1.      Ξαγοράρη Παρασκευά (μέλος Δημοτικού Συμβουλίου)
με αναπληρωματικό τη Καραμολέγκου Αικατερίνη (μέλος Δημοτικού Συμβουλίου)
2.      Δαρζέντα Ανάργυρο(μέλος Δημοτικού Συμβουλίου)
με αναπληρωματικό τον Βαρβαρήγο Γεώργιο (μέλος Δημοτικού Συμβουλίου)
3.      Μπελλώνια Λουκά (ειδικό σύμβουλο Δημάρχου)
με αναπληρωματικό τον Καμπουράκη Νικόλαο (μέλος Δημοτικού Συμβουλίου)
        
Σου λέμε, επίσης ότι ο Ξαγοράρης Παρασκευάς, η Καραμολέγκου Αικατερίνη και ο Δαρζέντας Ανάργυρος είναι επίσης μέλη της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου η οποία αποφάσισε για τους όρους του διαγωνισμού. Φαίνεται, επομένως, η οικονομική επιτροπή του Δήμου να επέλεξε ίδια μέλη της και για την αξιολόγηση των προσφορών.
Αν λοιπόν, το νησί μας είναι βρώμικο, αν βλέπεις γύρω σου ανθρώπους να δουλεύουν 14-16 ώρες την ημέρα και να πληρώνονται ελάχιστα για να μαζεύουν τα σκουπίδια μας και αν σου αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, σε ενημερώνουμε ότι οι παραπάνω κύριοι και κυρίες θα έχουν βάλει την υπογραφή τους.
Εμείς, τους καλούμε να παραιτηθούν από την επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού και να ταχθούν στο πλευρό των εργαζομένων. Να είναι σίγουροι ότι η ιστορία θα αναδείξει αυτή τους την ενέργεια.

Ο αγώνας μας έχει ήδη ξεκινήσει και είναι απελευθερωτικός.

       Θήρα, 30/10/2012
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας