Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ




     Επί επτά ολόκληρα χρόνια (1967-1974) ο ελληνικός λαός έζησε το φασισμό και τη μοναρχία και το πλήρωσε με το αίμα του. Οι ελευθερίες περιορίστηκαν, οι πολίτες ήταν τρομοκρατημένοι, το καθεστώς της χούντας συλλάμβανε και βασάνιζε όποιον είχε διαφορετική γνώμη, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατιόνταν.

    Οι Έλληνες, όμως, αντιστέκονταν. Με προκηρύξεις, με διαδηλώσεις, με ακραίες ενέργειες. Αιτήματα τους ήταν η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Και στο τέλος κατάφεραν να αποτινάξουν τους δικτάτορες.

    Στις μέρες μας, μια νέα ιδιότυπη χούντα είναι σε εξέλιξη. Το καθεστώς εντείνει τις προσπάθειές του να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε μέσο και τρόπο. Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, το ακατάπαυστο μπαράζ μέτρων σε βάρος του συνόλου της κοινωνίας, η καθημερινή γελοιοποίηση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, η ακατάπαυστη προπαγάνδα από τα συστημικά ΜΜΕ, που μας καλούν να τους ευχαριστούμε κι από πάνω, που σώζουν τη «πατρίδα» και κυρίως η κατάλυση των άρθρων 28, 37 και 38, 41 και 54 παρ2 του Συντάγματος μαρτυρούν ότι ένα νέο πραξικόπημα έχει τελεστεί ήδη.

     Οι Έλληνες καλούνται για ακόμη μια φορά να ορθώσουν το ανάστημά τους στους νέους μονάρχες. Να ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Το Νέο Πολυτεχνείο σημαίνει Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας.

    Καλούμε τον ελληνικό λαό να ακολουθήσει την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος 



«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων,
που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία» (Άρθρο 120, παραγρ.4)

     και να πάρει τη χώρα στα χέρια του. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα δώσει στη πατρίδα μας το Δημοκρατικό Σύνταγμα που της αξίζει.

    Καλούμε τους Δημόσιους Υπαλλήλους να απομονώσουν τους συνεργάτες των κατακτητών και να αρνηθούν κάθε εντολή τους.

    Καλούμε τα κόμματα της Βουλής, που δηλώνουν δημοκρατικά και αντιμνημονιακά, να εμπιστευτούν τον ελληνικό λαό. Να προχωρήσουν στην κατάθεση της βουλευτικής τους ιδιότητας και να παραιτηθούν από ένα κοινοβούλιο που είναι σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία και με το κοινό αίσθημα περί δικαιοσύνης και νομιμότητας.
 

     Ο λαός θα μας κρίνει, σύντομα, όλους.



Ζήτω το ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και είναι απελευθερωτικός

Θήρα, 16/11/2012
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας