Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτή και Δημόσια Επιστολή προς τους εργαζόμενους στη ΔΟΥ Θήρας




Συμπολίτη εργαζόμενε στις εφορίες, εφοριακέ,

Ήσουν ο πρώτος, που πριν δυόμισι χρόνια ενοχοποιήθηκες από τους τότε κυβερνώντες  για το χρέος που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία 35 χρόνια. Μαζί σου και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε είπαν τεμπέλη, υψηλά αμειβόμενο, διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο. Και σου έκοψαν επιδόματα , μισθούς, αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης σου, υποβίβασαν τις παροχές υγείας που χρόνια πλήρωνες, σε αναγκάζουν να περιμένεις εβδομάδες ή και μήνες  για να πας σε έναν γιατρό και σε «θεραπεύουν» με γενόσημα φάρμακα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΕΔΩ

Μετά από εσένα στοχοποίησαν τον στρατιωτικό, τον ελεύθερο επαγγελματία τον μεροκαματιάρη μικρομεσαίο. Φόρτωσαν όλους τους εργαζόμενους με  φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές. ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΟΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, να τους τα μαζέψεις δηλαδή (όπως έχεις καθήκον, λένε). Έβαλαν το ένα θύμα των πολιτικών επιλογών τους  απέναντι στο άλλο τους θύμα, τον κόσμο.

Είσαι ο πρώτος που βλέπει κάθε μέρα να παίζεται  μπροστά στα μάτια σου το δράμα της ελληνικής κοινωνίας. Συμπολίτες σου να κόβουν από το φαΐ των παιδιών τους για να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους. Το ίδιο παθαίνεις κι εσύ. Εκβιάζουν με κατασχέσεις ακινήτων και φυλακίσεις.  Απειλούν, λοιδορούν, εξευτελίζουν και έχουν για ενδιάμεσο τους εσένα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΔΩ

Ξεκίνησαν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, απειλώντας τους διευθυντές των εφοριών με παύση απ’ τα καθήκοντα τους και αντικατάσταση – για κάποιους το έκαναν ήδη-  , αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ:
ΕΣΕΝΑ, ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ, ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ
ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ


Συμπολίτη εφοριακέ υπάλληλε,
Οι εποχές  διεκδίκησης κλαδικών αιτημάτων τέλειωσαν. Οι εποχές που οι 24ωρες απεργίες είχαν κάποιο αποτέλεσμα τέλειωσαν επίσης. Όλη η Ελληνική Κοινωνία στενάζει κάτω  από το βάρος των όλο και πιο σκληρών φορολογικών μέτρων που επιβάλουν και θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να επιβάλουν. Ότι λεφτά μαζεύουν τα βάζουν σε κλειστό λογαριασμό και τα  αποδίδουν σε ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ (ΚΑΙ) ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ. Μίλα με τον συνάδελφο σου στο γραφείο. Έλα σε επαφή με το πρωτοβάθμιο  σωματείο σου. Ήδη υπάρχει κινητικότητα και ζύμωση  προς την κατεύθυνση της οργάνωσης  μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. Μιας απεργίας, δηλαδή, που θα παραλύσει το κράτος των δοσίλογων και θα τους ρίξει και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.  Απαίτησε από τους συνδικαλιστές να βάλουν τέτοια ζητήματα σε υψηλότερο επίπεδο.

ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αυτήν έχεις υποχρέωση να υπηρετείς. ΟΧΙ τους πολιτικούς προϊστάμενους σου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ. ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ. Σε επίπεδο επιτροπής αγώνα στη γειτονία σου.


ΑΝ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΡΟΛΑ,
ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ-


       Θήρα, 20/11/2012
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας


 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)

ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΕΠΑΜ : www.epamhellas.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.  info@epam-hellas.gr

ΑΚΟΥ Δευτέρα – Παρασκευή  13:00 – 14:30 ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΑΣΤΑ ΣΤΟ SITE www.ekpompiae.gr

ΕΠΑΜ Θήρας: 6980474786 - http://epamthiras.blogspot.gr/ - epamthiras@yahoo.gr