Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Προς Δήμαρχο Θήρας: Ερώτηση σχετικά με τις χημικές ουρές (chemtrails) που διακρίνονται καθημερινά πάνω από τη Σαντορίνη




Δήμαρχε Θήρας κύριε Νίκο Ζώρζο,

            Παρατηρούμε κατά περιόδους αεροσκάφη χωρίς διακριτικά να περνούν πάνω από το νησί μας και να ψεκάζουν χημικές ουσίες αγνώστου περιεχομένου. Τα Chemtrails ή αλλιώς χημικές ουρές είναι αγγλική λέξη, που χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς, για να περιγράψει τις επίμονες ουρές ψεκασμού χημικών στοιχείων, όπως μικροσωματιδίων αλουμινίου και αλάτων βαρίου, από –συνήθως λευκά και χωρίς διακριτικά- αεροπλάνα σε μεγάλο ύψος, οι οποίες δεν διαλύονται όπως οι κλασικές γραμμές συμπύκνωσης υδρατμών από τα καυσαέρια αεροπλάνων (contrails) μετά από μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά, αλλά αντίθετα απλώνονται σχηματίζοντας τεχνητά νέφη. Κατά κύριο λόγο είναι λευκές, αλλά έχουν παρατηρηθεί και κοκκινωπές ή μαύρες γραμμές chemtrail. Σύνηθες στη διαδικασία φαινόμενο είναι η επίμονη διέλευση αεροπλάνων, ακόμη και από περιοχές που δεν ανήκουν στους «κλασικούς» διαδρόμους εναέριας κυκλοφορίας, και ο σχηματισμός παράλληλων, χιαστί ή κυκλικών σχηματισμών από λευκές χημικές ουρές πολλών χιλιομέτρων. Πολλές φορές η επιχείρηση ψεκασμού γίνεται αντιληπτή μόνο από την περίεργη «ψευτο-ομίχλη» που καλύπτει τον ουρανό και τον ήλιο, επειδή ο ψεκασμός έλαβε χώρα σε στιγμή που τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας ή συννεφιάς. 
            Το ότι αεροψεκασμοί υπάρχουν, μόνο οι αδαείς μπορούν να το αμφισβητήσουν. Η σοβαρή συζήτηση παίρνει διαφορετικές κατευθύνσεις όταν φτάνουμε στους λόγους που τελούνται οι αεροψεκασμοί. Κάποιοι μιλούν για εντομοκτόνα, για παρασιτοκτόνα, για πρόκληση καιρικών φαινομένων (π.χ. βροχή), για λόγους καταστολής του πληθυσμού. Τίποτα, όμως, δεν έχει αποδειχτεί. Οι ψεκασμοί, με βάση όσα  έχουμε διαβάσει περί του θέματος, ποικίλουν όπως και τα προγράμματα που κρύβονται πίσω από αυτούς. Και γίνονται χωρίς την συναίνεση των πολιτών.            
            Επειδή πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την δημόσια υγεία, παρακαλούμε φροντίστε για την περαιτέρω διερεύνηση του, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και την ενημέρωση του Θηραϊκού λαού που οφείλει να γνωρίζει το ποιοι ψεκάζουν, το τι ψεκάζουν και τους λόγους που ψεκάζουν πάνω από το όμορφο νησί μας.

            Κύριε Δήμαρχε, σας ρωτάμε:
1.      Υπάρχει άδεια από τον Δήμο Θήρας ώστε να ψεκάζουν οτιδήποτε στον ουρανό της Σαντορίνης;
2.      Υπάρχει έλεγχος στις ουσίες ψεκασμού;
3.      Έχετε ενημερωθεί για το τι είναι αυτό και για ποιο σκοπό γίνεται;
4.      Τι κινήσεις έχει κάνει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Θήρας;

            Εμείς, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Θήρα, 24/11/2012
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας