Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ιδιωτικοποιούν το πάρκινγκ, όχι για τα έσοδα αλλά για τις ψήφους (;)



Συμπολίτη/Συμπολίτισσα,

       ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θήρας αποτελούμενη από τον Ανδρέα Ζώρζο, τον Παρασκευά Ξαγοράρη, την Αικατερίνη Καραμολέγκου και τον Ανάργυρο Δαρζέντα σε μια επίδειξη νεοφιλελευθερισμού, μετά από τη καθαριότητα και την αποκομιδή απορριμμάτων σε όλη τη Σαντορίνη (εκτός της Οίας), προσπαθούν για 2η φορά να ιδιωτικοποιήσουν το κεντρικό πάρκινγκ της Οίας εκτάσεως 4.100 τμ. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι μέσω δημοπρασίας.
            Το πρόσχημα είναι η αύξηση εσόδων για το Δήμο. Γι’ αυτό έχουν ορίσει τιμή εκκίνησης τα 500€ το μήνα. Η διάρκεια της ενοικίασης θα είναι έξι(!) χρόνια και επειδή, δεν έχουμε πειστεί ότι θα υπάρξουν πολύ πλειοδότες, τα συνολικά έσοδα του Δήμου θα είναι 500€ x 12 μήνες x 6 χρόνια = 36.000 €.
            Ο πλειοδότης θα μπορεί να χρεώνει τόσο τα τουριστικά λεωφορεία 8€/3 ώρες και 4€ για κάθε επιπλέον ώρα, όσο και τα ΙΧ, χωρίς να εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι Οίας, 1€/1,5 ώρα. Δεδομένου ότι στην Οία σταθμεύουν το ελάχιστο 60 τουριστικά λεωφορεία και 20 ΙΧ (για 3 ώρες) την ημέρα για τουλάχιστον 5 μήνες, τα ελάχιστα συνολικά έσοδα του πλειοδότη θα είναι (60 λεωφορεία x 8€ x 30 ημέρες x 5 μήνες  + 20 ΙΧ x 1€ x 2 x 30 ημέρες x 5 μήνες) x 6 χρόνια = 468.000€.

Άρα, ο Δήμος θα πάρει 36.000€ και ο ιδιώτης 468.000€

            Με επιστολή μας (http://epamthiras.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8.html) στις 07/04/2013, προτείναμε στον Δήμαρχο Θήρας:
            Α) Αν οι Οιάτες, μετά από δημόσιο διάλογο, αποφασίσουν να επιβληθεί αντίτιμο για τη στάθμευση, τότε να γίνει η εκμετάλλευση του πάρκινγκ από το Δήμο μέσω ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου ή μέσω μπαρών ελεγχόμενης στάθμευσης ή μέσω λιστών καταγραφής των τουριστικών λεωφορείων, ώστε τα έσοδα να πηγαίνουν στο Δήμο Θήρας και όχι στη τσέπη κάποιου ιδιώτη.
            Β) Να εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Οίας από το αντίτιμο.

Ο Δήμαρχος αγνόησε παντελώς τη τεκμηριωμένη πρότασή μας.

            Εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε και του υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες της Σαντορίνης δικαιούνται δωρεάν πάρκινγκ πηγαίνοντας στις δουλειές και στα σπίτια τους. Ότι, αν θέλει, μπορεί να εκμεταλλευτεί τα Δημοτικά ακίνητα προς όφελος του Δήμου και των πολιτών και όχι να τα νοικιάζει σε αστείες τιμές σε ιδιωτικά συμφέροντα με πρόσχημα την αύξηση εσόδων του Δήμου.
            Και το σημαντικότερο, ότι τα ακίνητα αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ αλλά είναι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΩΝ και μόνο ο Θηραϊκό λαός αυτοπροσώπως πρέπει να αποφασίζει για τη τύχη τους.
             Εμείς, ως μέλη του ΕΠΑΜ Θήρας, θα δώσουμε το παρόν, τη Δευτέρα 08 Ιουλίου (ημέρα της δημοπρασίας του πάρκινγκ) και ώρα 10:00, έξω από το Δήμο Θήρας ώστε να υπερασπίσουμε τη Δημοτική περιουσία και καλούμε τους πολίτες της Σαντορίνης, να καταλάβουν ότι ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Θήρα, 30/06/2013
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) Θήρας 

Φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου