Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το ΕΠΑΜ Θήρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου: "Θέλουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!"

ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“Θέλουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!”

“Θέλουμε Δημοκρατία”, φώναζαν οι φοιτητές και οι εργάτες μέσα στο Πολυτεχνείο, τραγουδώντας τον Εθνικό ύμνο και βαστώντας την Ελληνική σημαία.
“Θέλουμε Δημοκρατία”, φώναζε σε κάθε ευκαιρία σύσσωμος ο ελληνικός λαός στις μαζικές του διαδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας.
Μιας δικτατορίας που έκλεισε αποικιακού τύπου συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες προσφέροντας τους φορολογικά και άλλα προνόμια, που αύξησε τη φορολογία των πολιτών και που υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έδινε δάνεια σε μεγαλοεργολάβους. Μιας δικτατορίας που απαγόρεψε την ελεύθερη σκέψη βυθίζοντας στο σκοτάδι του φασισμού τη χώρα μας.
Ο φασισμός, όμως, δεν πέθανε με τη πτώση της δικτατορίας. Σήμερα αναδύεται ξανά με κοινοβουλευτικό προσωπείο. Τα πρόσωπα μόνο έχουν αλλάξει.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μας οδηγεί σε φασιστική εκτροπή μέσω της άγριας καταστολής, της ποινικοποίησης της πολιτικής γνώμης και της τρομοκρατίας. Ξεπουλά τη Δημόσια περιουσία και μας παίρνει τα σπίτια. Διαλύει τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία. Στέλνει τα παιδιά μας μετανάστες. Δολοφονεί τον λαό μας.  Αυτοί που έχουν παραδώσει «αμετάκλητα και άνευ όρων» την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας, αυτοχαρακτηρίζονται ως πατριώτες και δημοκράτες. Τι ειρωνεία!
Σε αυτές τις συνθήκες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως ταυτιστεί με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν στην ισοπέδωση των λαών, ώστε να σωθεί το ευρώ και η διεθνής ελίτ που το ελέγχει. Ο κ. Τσίπρας θέλει να σωθεί «πάση θυσία» η Ευρώπη αρκεί να του εξασφαλίσουν μια καριέρα στα διεθνή κέντρα των αποφάσεων.
Όλοι τους, έχουν επιλέξει τη σωτηρία των τοκογλύφων-δανειστών έναντι του ελληνικού λαού.
Ε, ΟΧΙ ΠΙΑ! Ας σηκωθούμε όρθιοι και ας φωνάξουμε ξανά:
“Θέλουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!”, “Θέλουμε να γίνουμε αφέντες στο τόπο μας”, “Ζητάμε ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”, “Ζητάμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”, “Θέλουμε να ζήσουμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, να ζήσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και όχι σκλάβοι”.

Νικήσαμε το φασισμό τότε, θα τον νικήσουμε και τώρα!

Θήρα, 14/11/2013
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου