Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τοποθέτηση του πυρήνα Θήρας σχετικά με τον Επικαιροποιημένο Πολιτικό Σχεδιασμό που κατέθεσε η Πολιτική Γραμματεία

Τοπικός Πυρήνας Θήρας

Τοποθέτηση του πυρήνα Θήρας σχετικά με τον Επικαιροποιημένο Πολιτικό Σχεδιασμό που κατέθεσε η ΠΓ

09 Φεβρουαρίου 2016

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

            συζητήσαμε το αίτημα της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ να ζητήσει σχέδιο οργανωτικής ανάπτυξης από κάθε πυρήνα με στόχο τον διπλασιασμό των μελών του μέχρι το επόμενο συνέδριο και επιθυμούμε να καταθέσουμε την άποψη μας.

Αρχικά, θεωρούμε, από θέση αρχής, ότι είναι αυτονόητη για τους πυρήνες και τα μέλη του ΕΠΑΜ η συνεχή αύξηση της επιρροής τους στην περιοχή δράσης τους και η συμμετοχή τους σε κάθε μορφή αυθόρμητης κινητοποίησης του λαού μας. Θεωρούμε, επίσης, αυτονόητη την οργάνωση δράσεων και ομιλιών για να ενημερωθεί ο λαός μας και να διαδοθεί η πρόταση του ΕΠΑΜ για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Έχει διαπιστωθεί, μάλιστα, πολλές φορές ότι οι ΕΠΑΜίτες και οι ΕΠΑΜίτισσες έχουν ξεπεράσει εαυτούς όταν δίνονται μεγάλες μάχες στην κοινωνία.

Δεν είμαστε, όμως, επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν είμαστε επαγγελματίες επαναστάτες. Δεν είμαστε κομματάρχες που ο στόχος μας είναι να «μαντρώσουμε» μέλη. Ούτως ή άλλως το κάλεσμα για το ΕΠΑΜ ήταν σαφές: «Όποιος λοιπόν περιμένει «ειδική πρόσκληση» για να συμμετάσχει, ή περιμένει να δει ταγούς για να προσχωρήσει, ατύχησε. Τέτοιες λογικές δεν υπάρχουν στο ΕΠΑΜ.».

Σαφώς και η αύξηση των ενεργών μελών πρέπει να είναι στόχος ενός Παλλαϊκού Μετώπου αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός του αγώνα. Παράλληλα, όμως, πρέπει να είναι στόχος και η διατήρηση των «έμπειρων» μελών του ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η οργάνωση.   

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θεωρούμε μη αποδεκτό τον αποκλεισμό πυρήνων από το ανώτερο όργανο του ΕΠΑΜ, το Συνέδριο, με το πρόσχημα ότι δεν πέτυχαν τους ποσοτικοποιημένους στόχους. Και φυσικά θεωρούμε άτοπη την βράβευση στο Συνέδριο όσων πυρήνων τους πέτυχαν αφού πιστεύουμε ότι ο απελευθερωτικός αγώνας που όλοι δίνουμε δεν έχει καμία σχέση με τακτικές marketing εταιρειών, με bonus και τιμωρίες ή ανταγωνισμούς που μπορούν να φθείρουν τα θεμέλια μας.

Όσο αφορά την εκλογική ετοιμότητα του ΕΠΑΜ, ζητάμε από την ΠΓ να είναι έτοιμη να προκηρύξει εσωτερικό δημοψήφισμα ώστε να εκφραστεί η βούληση των μελών για κάθοδο του ΕΠΑΜ σε περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης και να εγκριθούν οι τυχόν συμμαχίες. Είναι ευθύνη όλων μας να εφαρμόζονται οι κανόνες της Δημοκρατίας στο εσωτερικό του ΕΠΑΜ, ώστε ο λαός μας να πειστεί για την συνέπεια των λόγων και των πράξεων μας.

Τέλος, η άποψη μας για τις εκλογές είναι ότι σε καμία περίπτωση δε  πρέπει να θεωρηθεί το στημένο σύστημα των εκλογών ως τη μοναδική μορφή αναμέτρησης με το υπάρχoν καθεστώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει ανασταλτικά από την προσπάθεια ενημέρωσης και οργάνωσης της Γενικής Πολιτικής Απεργίας.

Ως πυρήνας Θήρας, λοιπόν θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε και που αναλύεται στα εξής:

Α)               Συμμετοχή σε κάθε νέα κινητοποίηση του Θηραϊκού λαού.

Β)               Πραγματοποίηση τουλάχιστον μίας(1) εκδήλωσης-ομιλίας μέσα στους επόμενους δύο(2) μήνες για θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και που μπορεί να συνδεθεί με την πρόταση-διέξοδο του ΕΠΑΜ.

Γ)               Δημιουργία έντυπου υλικού για στοχευμένες δράσεις, όπως αυτό που μοιράσαμε έξω από τις τράπεζες στις 30/11/2015 (http://epamthiras.blogspot.gr/2015/12/30112015.html).

Δ)               Περαιτέρω διεύρυνση του πυρήνα, ο οποίος έχει ήδη τους τελευταίους τέσσερις(4) μήνες σχεδόν τριπλασιάσει την αριθμητική του δύναμη (από 4 μέλη τον Σεπτέμβριο 2015 σε 11 μέλη τον Ιανουάριο του 2016).

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Τα μέλη του πυρήνα Θήρας (όπως ομόφωνα αποφάσισαν)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου