Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ομολογούν τη συνωμοσία για να σπρώξουν τον κόσμο στην πολιτική αποχή.

του Δημήτρη Καζάκη

Μην τολμήσει κανείς και αμφισβητήσει τις προθέσεις και τους σκοπούς των μεγάλων δανειστών και εταίρων μας, γιατί αμέσως θα τον κατηγορήσουν για συνωμοσιολογία. Σε μια εποχή που ακόμη και στα πανεπιστήμια σε μαθαίνουν ότι το μόνο που οφείλει να σε ενδιαφέρει είναι η ερμηνεία και η εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής, οποιαδήποτε προσπάθεια να διακρίνεις ασυμφιλίωτα συμφέροντα πίσω από τις εξελίξεις σε κατατάσσει αμέσως στην κατηγορία των conspiracy theorists, δηλαδή των θεωρητικών της συνομωσίας.

Έστω κι αν η κατανόηση των βαθύτερων συμφερόντων και της αναμέτρησής τους συνιστούσε ανέκαθεν και εξακολουθεί να συνιστά την αφετηρία της αληθινής επιστήμης της κοινωνίας.

Προφανώς η παγκόσμια οικονομία και πολιτική αποτελείται από μια πολιτισμένη ελίτ που εξ ορισμού θέλει το καλό όλων μας, αλλά δυστυχώς δεν το πετυχαίνει πάντα γιατί κάνει λάθη και αστοχίες. Οτιδήποτε ξεφεύγει από αυτή την παντελώς ανόητη και παιδαριώδη άποψη ανήκει στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η νοημοσύνη επιπέδου φρεντουτσίνο, κουκουρούκου, ή πόκεμον, η οποία καλλιεργείται με σύστημα από σχολεία, πανεπιστήμια και ΜΜΕ.

Το δυστύχημα βέβαια είναι ότι μέρα τη μέρα αποκαλύπτεται η ευκολία με την οποία μας είπαν....
ψέματα όλοι αυτοί που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Μας ξεγέλασαν για να επιβάλουν τα χειρότερα. Όχι για το συμφέρον μας, αλλά για το συμφέρον τους. Θυσίασαν εν ψυχρώ έναν ολόκληρο λαό για να διασωθεί το τραπεζικό καρτέλ της ευρωζώνης και το νόμισμά του. Για να μην κινδυνεύσουν οι αγορές!

Η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office - I.O.E.) του ΔΝΤ είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη. Τι λέει εν ολίγοις η συγκεκριμένη έκθεση; Το εξής πολύ απλό. Η ηγεσία του ΔΝΤ και της ΕΕ συνωμότησαν προκειμένου αφενός να διασωθούν οι μεγάλες τράπεζες, οι αγορές και το ευρώ και αφετέρου να φορτώσουν το κόστος αυτής της διάσωσης στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τα υποτιθέμενα "λάθη" του ΔΝΤ με τους πολλαπλασιαστές και τα υπόλοιπα δεν ήταν λάθη. Η έκθεση του I.O.E. αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις αυτές στήθηκαν από άγνωστες πηγές και άγνωστους μηχανισμούς, εκτός των προβλεπομένων διαδικασιών του ίδιου του ΔΝΤ. Ποιά δικαιοσύνη στον κόσμο δεν θα θεωρούσε την πρακτική αυτή ως απόδειξη συνωμοσίας; Μόνο η δική μας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου!

Μια τόσο ωμή και ξεκάθαρη επίσημη ομολογία εξαπάτησης και συνομωσίας σε βάρος της Ελλάδας, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Τι απάντησαν σ' αυτήν οι αξιωματούχοι των δανειστών; Α, αυτά ήταν γνωστά εξαρχής στους Έλληνες και ήταν κοινός μας στόχος η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Αυτά δήλωσε εν ολίγοις η Λαγκάρντ κι ο Γιουνγκέρ.

Κι αυτά που μας έλεγαν περί διάσωσης της Ελλάδας γιατί τα δάνεια τα χρειαζόμαστε ώστε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις; Σήμερα μετά από 6 χρόνια μνημονίων και 40% μείωσης μισθών και συντάξεων, το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί στο 180% του ΑΕΠ. Σήμερα η Ελλάδα έχει τις ίδιες προοπτικές ανάπτυξης με την Υεμένη, την Γουανδελούπη, τη Λιβερία, τη Γουινέα-Μπισάου, κοκ. Η οικονομία της χώρας μας έχει καταλήξει στον πάτο της τροφικής αλυσίδας των παγκόσμιων αγορών. Από κοντά και η κοινωνία μας.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο μνημονιακών μέτρων από τον Σεπτέμβρη. Και για να μην ενοχληθούν στη δουλειά τους, σπρώχνουν με σύστημα την πλειοψηφία του κόσμου στην πιο απόλυτη απελπισία. "Όλοι ίδιοι είναι!", συνηθίζουν να λένε του Κουτρούλη για να τον σπρώξουν στην πολιτική αποχή ώστε η νομιμοποίηση της συνωμοσίας να συνεχιστεί με την μικρότερη δυνατή συμμετοχή του εκλογικού σώματος.

Όταν ο κόσμος μπούχτισε με τους δωσίλογους της δικομματικής εναλλαγής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το καθεστώς ετοίμασε τη διαδοχή του Τσίπρα. Αντιμνημονιακά φούμαρα μακριά από την ταμπακέρα, δηλαδή το νόμισμα και την ΕΕ. Από το 2012 ο Μαρινάκης και η παρέα του έδιναν βιβλία στον Τσίπρα για να μορφωθεί. Με τον Τσίπρα κάηκε και το χαρτί της αριστεράς. Το καθεστώς δεν έχει να πουλήσει άλλες φρούδες ελπίδες στον κοσμάκη.

Και τι κάνει; Αφενός, με προκλητικό κυνισμό ομολογεί τη συνωμοσία και αφετέρου βάζει όλους τους επαναστάτες του πληκτρολογίου να καλούν τον κόσμο σε πολιτική αποχή. Πώς αλλιώς το καθεστώς κατοχής μπορεί να καταφέρει το τελειωτικό πλήγμα στη χώρα και το λαό; Μόνο αν ο κόσμος πειστεί ότι δεν γίνεται τίποτε και κλειστεί στο καβούκι του. Και σ' αυτό οι θιασώτες της πολιτικής αποχής αποδεικνύονται σήμερα οι καλύτεροι πράκτορες του καθεστώτος. Καλύτεροι κι απ' τους πιο ακραιφνείς θιασώτες της κατοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου